Přední vepřové koleno a trochu huspeniny

Autor receptu: Dušan Polanský

Suroviny

Postup

Tohle jídlo si dělám vyloženě pro sebe, a proto jsem ho maximálně zjednodušil.

Koleno pořádně umyjeme a zbavíme případných chlupů. Vložíme jej do hrnce na podložku. Přidáme vodu. Voda nedosáhne ani na spodní okraj kolena, což nevadí, protože koleno budeme vařit v páře. Koleno posolíme (sůl nesypeme do vody!), přidáme bobkový lis, celé černé a nové koření.

Koleno vaříme minimálně 2,5 hodiny na mírném ohni. Po dovaření se musí rozpadat.

Koleno vytáhneme. Minimálně polovinu hned sním, jelikož byl by hřích si nepochunat na jemné kůžičce a vařeném libovém mase s trochou křenu a hořčice.

Zbytek masa obereme, pokrájíme je na kousky a vložíme do většího talíře nebo mísy. Vše zalijeme vývarem. Nakonec do vývaru přidáme 1 PL octu a lehce promícháme. Necháme ztuhnout přes noc v lednici. Jíme s chlebem.

Domů | Recepty | Nejen básně v próze | Články